Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Hλεκτρονική πρατφόρμα Airbnb - Ευκαιρία για εισόδημα στα χωριά μας

Η ενοικίαση καταλυμάτων, δωματίων και σπιτιών για ολιγοήμερες διακοπές ανθεί μέσω της ηλεκτρονικής πρατφόρμας airbnb σε όλη τη χώρα. Για τα χωριά μας στα Πιέρια Όρη, με τέτοια ομορφιά και το χιονοδρομικό σε απόσταση κοντινή είναι ευκαιρία για ένα ακόμα εισόδημα για τις οικογένειες.
Η μίσθωση σε μεγάλους και μικρούς οικισμούς βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους υποψήφιους πελάτες που ζητούν λίγες ημέρες ξεκούρασης και ταυτόχρονα να γνωρίσουν την Ελληνική φύση.
Τα τελευταία 2 χρόνια η μόδα της ενοικίασης σπιτιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει επεκταθεί και εκτός αστικών ιστών ενώ το νέο στοιχείο από την φετινή χρονιά είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε ανακαινίσεις των σπιτιών τους που μπορεί να διαθέτουν στα χωριά τους και ενδεχομένως μέχρι σήμερα να μην χρησιμοποιούσαν προκειμένου να τα νοικιάσουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και άλλες εποχές του χρόνου.
Σε πολλές δε περιπτώσεις, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του οικοδομικού κλάδου, ημιτελείς κατοικίες ή παλιές κατοικίες που λόγω της κρίσης είχαν αφεθεί στην τύχη τους τώρα ολοκληρώνονται και αναπαλαιώνονται ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων ενοικιαστών , δίνοντας παράλληλα και δουλειά στα ξεχασμένα επαγγέλματα της οικοδομής.
Η μίσθωση τέτοιων κατοικιών σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποφέρει εισόδημα μεγαλύτερο και από ενοικιάσεις σε πόλεις.
Παράγοντες της αγοράς από το μεσιτικό χώρο επεσήμαναν μάλιστα ότι στις προτιμήσεις των ξένων αλλά και Ελλήνων ενοικιαστών που θέλουν να κάνουν οικονομικές διακοπές βρίσκονται παραδοσιακά ορεινά χωριά και οι υποψήφιοι ενοικιαστές ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού ενώ το φυσικό περιβάλλον παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάθε επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου