Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Οδηγός φιδιών. Πως αναγνωρίζουμε την οχιά και όλα τα άλλα ακίνδυνα φίδια.


Τώρα που μπήκε η άνοιξη και τα φίδια είναι αγουροξυπνημένα, ας θυμηθούμε ότι όλα στην χώρα μας είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο και άκακα εκτός της οχιάς. 
Οποιοδήποτε άλλο φίδι συναντήσουμε στη χώρα μας είναι ακίνδυνο για εμάς. 
Σε όλες τις περιπτώσεις δεν δοκιμάζουμε να χειριστούμε ένα φίδι αλλά και δεν το σκοτώνουμε. Το αφήνουμε να συνεχίσει το δρόμο του. Όλα τα ερπετά της χώρας προστατεύονται από το νόμο.

Στη χώρα μας μεταξύ
 όλων των ερπετών μόνο οι οχιές είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Όλα τα υπόλοιπα είδη είναι εντελώς ακίνδυνα για εμάς. Μια οχιά για να μας δαγκώσει πρέπει να την πιάσουμε, να την πατήσουμε ή να την πλησιάσουμε σε απόσταση μερικών δεκάδων εκατοστών. 
Οι οχιές είναι ήπιου χαρακτήρα φίδια, αργοκίνητα και ποτέ δεν θα μας πειράξουν αν δεν τις ενοχλήσουμε και νιώσουν απειλή. Ποτέ μια οχιά ή οποιοδήποτε άλλο φίδι δεν θα μας κυνηγήσει και όλα τα άλλα είναι μακρυνοί μύθοι  που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα όσο αληθοφάνεια και να είχαν όταν μας τα έλεγαν. .
(Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα ζώα αυτά στο https://www.facebook.com/herpetofauna.gr/?hc_ref=ARSkVF-Jt1BLxtC8H3Ya_Zt--chKgiTUp-E5nsezMTLybtfYX11D1Ols2Bjj1XwEuOo)

Πως αναγνωρίζουμε την οχιά : 


Τα άλλα άκακα και ακίνδυνα φίδια της χώρας μας:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου