Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Θανάσης Δέλλας: "Το δρομολόι" & "Ο κλεπταποδόχος"


Το δρομολόι 
"Το δρομολόι της ζωής του Χαρίση, ήταν τόσο συναρπαστικό όσο και τραγικό.
Πόλεμοι, θάνατοι παιδιών, αναπηρίες, δικτατορίες και άλλα δεινά, δεν μπόρεσαν όμως να πτοήσουν το ηθικό του.
'Αξιζε τελικά όλη αυτή η διαδρομή;"

(το βιβλίο "Το δρομολόι" μπορεί να το προμηθευτεί κανείς μόνο ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις bookstars.gr ή την σελίδα plus4u.gr)


Ο κλεπταποδόχος
"Ο κλεπταποδόχος, είναι μια σειρά από έξι διηγήματα που περιγράφουν περιστατικά και ανθρώπους μιας άλλης εποχής – όχι και τόσο μακρινής.Ο συγγραφέας Θανάσης Δέλλας, τα είχε «φυλάξει» για πολλά χρόνια στην μνήμη και την ψυχή του. Θεώρησε χρέος του, να τα ξαναφέρει στο φως, αμείβοντας με αυτόν τον τρόπο τους πρωταγωνιστές των «κλεμμένων» διηγημάτων του."
(το βιβλίο "Ο κλεπταποδόχος" μπορεί να το βρει κάποιος στα βιβλιοπωλεία Οσελότος (Αθήνα και Ιωάννινα), στην ηλεκτρονική σελίδα του Ocelotos.gr, στο βιβλιοπωλειο Ηλιοτρόπιο, δίπλα στα ΚΤΕΛ στη Βέροια. Ακόμα στην σελίδα Ianos.gr την σελίδα ebooks.gr και την σελίδα patakis.gr)


Ο Θανάσης Δέλλας γεννήθηκε το 1966 στην Βέροια από γονείς αγρότες. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο πανέμορφο, ορεινό χωριό Ριζώματα, στα ριζά των μυθικών Πιερίων Όρεων. Αποφοίτησε από το τρίτο Λύκειο Βέροιας, στην οποία έζησε ως έφηβος μακριά από την οικογένεια του (για να ολοκληρώσει τις λυκειακές σπουδές του). Αργότερα ως ενήλικας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο έκανε και το μεταπτυχιακό του στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δούλεψε από μικρό παιδί σε διάφορες εργασίες (εργοστάσια, εφημερίδα, χωράφια κ.λ.π.). Στη συνέχεια και επί είκοσι επτά έτη εργάστηκε σαν τραπεζικός υπάλληλος, από ταμίας μέχρι διευθυντής καταστήματος.
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία εκδίδοντας επί σειρά ετών μηνιαία εφημερίδα πολιτιστικού, ιστορικού και τοπικού ενδιαφέροντος.
Εκλέχτηκε δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, (δήμου Μακεδονίδος, δήμου Βέροιας). Διετέλεσε μέλος της διοίκησης δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (Σύλλογος Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας, Εργατικό Κέντρο Βέροιας). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου