Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Παραδοσιακά τραγούδια από το Δάσκιο με τον Τσιγγενόπουλο Δημήτρη

Ο Τσιγγενόπουλος Δημήτρης κατάγεται από το Δάσκιο και είναι γιος του  Κυριάκου και της Κορνηλίας Τσιγγενοπούλου. Γεννήθηκε στη Βέροια το 1995 και είναι φοιτητής στα ΤΕΙ Κοζάνης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.  Τη γκάϊντα την ξεκίνησε το 2014 όταν και πήρε την απόφαση να μάθει αυτό το πανάρχαιο Ελληνικό όργανο. Με δάσκαλο τον  Θανάση Γράτσιανο, γκαϊντατζή από το Δάσκιο κατάφερε να μάθει τα μυστικά της τέχνης και τον ευχαριστεί όπως ευχαριστεί επίσης την οικογένεια, τους συγγενείς, χωριανούς και φίλους για την πολύτιμη στήριξη. Άφησε τελευταίο ένα πρόσωπο μοναδικό, σημαντικό και αξιαγάπητο την γιαγιά του την Βιργινία Τσιγγενοπούλου που με την πολύτιμη βοήθεια της του προσέφερε τις γνώσεις και τα αξιοσέβαστα τραγούδια του χωριού του που για 70 χρόνια τα κρατούσε μέσα της. "Γιαγιά μου σε ευχαριστώ για όλα και ξέρεις πόσο σε αγαπάω, να είσαι γερή και να μου μαθαίνεις όλα αυτά που ξέρεις".
Κάθε τόπος έχει τους χορούς του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του και σύμφωνα με τον Δημήτρη πρέπει να αρχίσουμε να τα ξαναβγάζουμε στην επιφάνεια.  
 "Ας προσπαθήσουμε σιγά σιγά να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί πριν είναι πολύ αργά. Σας ευχαριστώ πολύ. Τσιγγενόπουλος Δημήτρης .





"Θερίζει ο Γιάννης μοναχός" και "Τι να τον κάνω το ντουνιά" 
Στο αρμόνιο ο Άρης Γκουτζιλίκας







1 σχόλιο: