Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Φυλάκιση δύο ετών και 20.000 ευρώ από δικαστήριο για φόλα σε 16 ζώα .


Το δικαστήριο αποδέχτηκε όλα όσα είπε η μάρτυρας, η οποία προχώρησε στην καταγγελία με την συνδρομή του Γιώργου Αστρινού που τότε ήταν πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου  «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» καθώς κάμερα ασφαλείας σπιτιού μέσα στον οικισμό είχε καταγράψει τον δράστη να «σπέρνει» τις φόλες περιμετρικά και σε όλο το μήκος της μάντρας της οικίας των γειτόνων του.
Η απόφαση 1420/2016 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είναι από τις πιο αυστηρές που έχουν επιβληθεί ως τώρα για δολοφονία ζώων . Ο κ. Αστρινός εξήγησε στο zoosos.gr πως ο 77χρονος δράστης δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, και η πρόταση του εισαγγελέα – που ήταν καταπέλτης εναντίον του – ήταν να του επιβληθεί 70 μήνες ποινή φυλάκισης και 30.000 ευρώ χρηματική ποινή κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα.
Πλέον και αφού καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου από το Αστυνομικό Τμήμα , στο οποίο είχε γίνει εξ αρχής η μήνυση, θα ζητηθεί να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που δηλητηριάστηκε με φόλα από τα χέρια του δράστη… δηλαδή 480.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου